VATROnet

VATROnet je središnja baza podataka Hrvatske vatrogasne zajednice u koju se pohranjuju podaci o vatrogasnim organizacijama, njihovim članovima, zaposlenicima, opremi, vozilima i aktivnostima. VATROnet se koristi primarno kao alat za evidenciju podataka i generiranje različitih vrsta izvještaja i statistike. Uz to, aplikacija se koristi u procesu dodjele odlikovanja, izradi vatrogasnih iskaznica, te administraciji vatrogasnih osposobljavanja i vatrogasnih natjecanja. Podaci uneseni u VATROnet koriste se u ostalim aplikacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, zbog čega je izrazito je važno da su podaci uneseni u VATROnet ispravni.

Velika pažnja je posvećena zaštiti podatka unutar sustava VATROnet, gdje svi korisnici zavisno o svojim pravima mogu hijerarhijski pristupati podacima. Sustav je usklađen s zakonskim propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

Aplikaciji se pristupa putem internet preglednika na adresi https://vatronet.hvz.hr, a korisnički račun može besplatno zatražiti bilo koja vatrogasna organizacija na osnovu ispunjenog i ovjerenog obrasca ispod: