Središnji portal internetskih stranica

Slika /slike/SPIS.PNG
Središnji portal internet stranica (SPIS) je sustav putem kojeg bilo koja vatrogasna postrojba ili zajednica u Hrvatskoj može besplatno dobiti vlastitu internet stranicu i administracijske ovlasti za njezino uređivanje.

Sve stranice smještene su na domeni spis.hvz.hr, a adresa pojedine internet stranice ovisi o nazivu vatrogasne organizacije, u pravilu http://naziv-organizacije.spis.hvz.hr

Struktura sadržaja i stil stranice su djelomično predefinirani, a na stranice je moguće objavljivati vijesti, izvješća, različite akte ili bilo koji drugi sadržaj koji se može staviti u neku od kategorija vezanih uz vatrogasnu organizaciju ili djelatnost. Dio sadržaja može se povući i iz aplikacije VATROnet, a uz svaku vijest ili sadržaj moguće je priložiti dokumente i fotografije. Maksimalna dopuštena ukupna veličina svih dokumenata i fotografija koje je moguće objaviti na pojedinoj internetskoj stranici postavljena je u ovom trenutku na 500 MB, no može se povećati na zahtjev vatrogasne organizacije. Ukoliko se pokaže jako veliki interes, zbog ograničene veličine fizičkih poslužitelja ograničenje od 500 MB možda bude bilo reducirano dok se ne prošire poslužitelji.

Za otvaranje internet stranice potrebno je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dostaviti ispunjeni i ovjerni obrazac koji je dostupan u popisu dokumenata desno. U jednom obrascu za jednu vatrogasnu organizaciju moguće je navesti do dva administratora, no ukoliko je potrebno otvoriti više od dva administratora, moguće je ispuniti više obrazaca.

Stranica je rađena s glavnim ciljem da bude jednostavna za korištenje, a kratke video upute za administriranje stranice dostupne su u popisu dokumenata na ovoj stranici (sa desne strane ili ispod, ovisno o uređaju kojeg koristite za pregled ove stranice).

Trenutno postojeće stranice vatrogasnih zajednica i postrojbi unutar sustava SPIS:
Druge stranice od interesa za vatrogastvo unutar sustava SPIS: