Sustav za praćenje vozila

Slika /slike/GIS karta.PNG

Ovaj sustav omogućuje operaterima uvid u trenutne pozicije vatrogasnih vozila i osoba na GIS karti. Osim toga, moguće je i generirati izvještaje, povijest kretanja, te rekonstrukciju intervencija.

Uz sustav postoji i aplikacija za mobilno prikupljanje podataka (MDC) pomoću koje se sa terena putem mobilnog uređaja mogu prikupljati različiti podaci o točkama interesa (primjerice hidrantima), koje se nakon toga mogu u sustavu prikazivati na GIS karti.

Uređivanje samih mapa, slojeva i značajki omogućeno je putem GIS Cloud Editora-a. Sustav ima razrađen mehanizam dijeljena karata i slojeva na način da se karta i slojevi mogu „dati“ na korištenje određenim korisnicima (npr. Jedan korisnik uređuje kartu za cijelu VZŽ/GZ te tu kartu za praćenje koriste sve organizacije, u slučaju dislokacije da se karta može dati na uvid nekoj drugoj VZŽ/GZ).

Svim aplikacijama pristupa se putem internet preglednika na adresi http://gis.193.hr/home/, a korisničke račune može besplatno dobiti svaka vatrogasna organizacija. Iznimka je GIS Cloud Editor gdje svaka županija besplatno ima po jedan korisnički račun.