Zahvala glavnog vatrogasnog zapovjednika

Slika /slike/Vijesti/HVZ-pozar u Osijeku-4.10. (1).jpg

Donosimo zahvalu glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića vatrogascima angažiranima na požaru u tvrtki za preradu plastike u Osijeku

Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike u Osijeku, koji je izbio u noći 3. na 4. listopad, aktivan je već treći dan. Naši vatrogasci i dalje saniraju požarište, te će ostati na terenu dok to bude potrebno. Već sada možemo tvrditi da ova intervencija spada među najzahtjevnije u 2023. godini.

Požar je zahvatio veliku površinu na kojoj se nalazila plastika. Izgaranjem ogromne količine plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova, a prijetila je opasnost i od zapaljivih tekućina, što je uvelike otežalo posao vatrogascima. Unatoč svim poteškoćama, vatrogasci su pokazali veliku požrtvovnost kako bi što prije zaustavili i spriječili daljnje širenje vatrene stihije.

Zahvaljujem se svim vatrogaskinjama i vatrogascima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije koji su uložili izniman napor te u ovim ekstremnim uvjetima dali sve od sebe u suzbijanju veće katastrofe. Zahvaljujem se i Vatrogasnoj zajednici županije Osječko-baranjske, županijskom vatrogasnom zapovjedniku kao i svim zapovjednicima vatrogasnih postrojbi koji su sudjelovali u gašenju.

Ovom prilikom ističem izvrsnu suradnju s jedinicama lokalne i područne samouprave, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hitnom medicinskom pomoći kao i svim drugim ustanovama, tvrtkama i pojedincima koji su reagirali zbog ove ekološke katastrofe.

Da se radilo o iznimno teškoj intervenciji, govori podatak da su u gašenju požara nastradala i tri vatrogasca, od kojih jedan teže. Teško ozlijeđenom vatrogascu Marijanu Gajskom, pripadniku JVP Našice, želimo što brži oporavak te povratak u vatrogasne redove, uz svoju braću vatrogasce.

Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, još jednom ste pokazali što ste spremni učiniti u najtežim uvjetima, kako bi pomogli našim građanima. Budite ponosni na svoje rezultate!
 
Hvala Vam od srca,

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica