DVOC 05. / 06. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  05. / 06. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 59 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 65 vatrogasnih organizacija sa ukupno 214 vatrogasaca i 71 vatrogasno vozilo.

Osječko-baranjska županija
Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest) za koji je JVP Grada Osijeka zaprimila dojavu 4. listopada u 00:41 sati pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana 5. listopada vatrogasci su nastavili sa aktivnostima gašenja i saniranja veće količine plastičnog materijala na požarištu. U gašenju požara sudjeluju snage iz VZ Osječko-baranjske te temeljem zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika JVP Vukovar, JVP Vinkovci i JVP Županja kao izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz VZ Vukovarsko-srijemske županije.

Tijekom noći 6. listopada na požarištu je bilo angažirano ukupno 10 vatrogasaca sa četiri vozila JVP Osijek i DVD Silaš.

U gašenju požara su tri vatrogasca ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio teže ozlijede.

Zadarska županija
Dana 05. listopada u 11:28 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Islama Grčkog. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovale su JVP Zadar i JVP Benkovac sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila
Požar je ugašen u 13:42 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS