DVOC 04. / 05. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  04. / 05. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 54 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 107 vatrogasnih organizacija sa ukupno 417 vatrogasaca i 137 vatrogasnih vozila.

Osječko-baranjska županija
Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest) za koji je JVP Grada Osijeka zaprimila dojavu 04. listopada u 00:41 pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana vatrogasci su aktivno radili na gašenju velike količine plastike na otvorenom prostoru prilikom čega su tri vatrogasca ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio teže ozlijede. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova. Na intervenciji gašenja požara angažirano je oko 180 vatrogasaca sa 82 vatrogasna vozila sa područja VZ Osječko-baranjske županije. Zbog situacije na terenu, Glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Vukovarsko-srijemske županije (JVP Vinkovci i JVP Vukovar) sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Gašenje požara je u tijeku.

Šibensko-kninska županija
Dana 04. listopada u 16:18 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Biovičino selo, u mjestu Popovići. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je DVD Sveti Juraj Kistanje sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je lokaliziran u 18:45 sati, a ugašen u 19:02 sati.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar otvorenog prostora na području Komina (Ploče) za koji je JVP Ploče zaprimila dojavu 30. rujna, a kojim je zahvaćeno oko 25 ha raslinja, ugašen je 04. listopada u 07:30 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS