DVOC 03. / 04. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  03. / 04. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 72 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 99 vatrogasnih organizacija sa ukupno 307 vatrogasaca i 115 vatrogasnih vozila.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar otvorenog prostora na području Komina (Ploče) za koji je JVP Ploče zaprimila dojavu 30. rujna, a kojim je zahvaćeno oko 25 ha raslinja, lokaliziran je, ali se tijekom dana i dalje radilo na sanaciji požarišta. Tijekom noći organizirano je dežurstvo na požarištu od strane JVP Ploče sa četiri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Osječko-baranjska županija
Dana 04. listopada u 00:41 sati JVP Grada Osijeka zaprimila je dojavu o požaru na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest). Radi se o požaru velike količine plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja. Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin). 
Požar je aktivan, gašenje u tijeku.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS