DVOC 02. / 03. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  02. / 03. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježena je 81 vatrogasna intervencija na kojima je sudjelovalo 88 vatrogasnih organizacija sa ukupno 261 vatrogascem i 95 vatrogasnih vozila.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar otvorenog prostora na području Komina (Ploče) za koji je JVP Ploče zaprimila dojavu 30. rujna, a kojim je zahvaćeno oko 25 ha raslinja, pod nadzorom je gasitelja. Tijekom noći organizirano je  dežurstvo na požarištu od strane JVP Ploče.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 02. listopada u 06:59 sati JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Sisak, ulica Marijana Cvetkovića. Radilo se o zapaljenju plinske boce u kuhinji restorana, prilikom čega je jedna osoba (djelatnica restorana) zadobila opekline te je ista zbrinuta od strane HMS-e. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Sisak sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 07:12 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 07:43 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 02. listopada u 18:32 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Kornat, u uvali Lučica. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i nešto borove šume na površini od 75 ha. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Tisno sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim plovilom.  
Požar je lokaliziran u 06:36 sati, a ugašen u 07:22 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS