Održan Forum o uporabi zračnog prostora u RH

  • Slika /slike/Vijesti/20230930_092517.jpg
  • Slika

Dana 30. rujna 2023. godine u prostorijama Fakulteta prometnih znanosti na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, održan je Forum o upotrebi zračnog prostora Republike Hrvatske

Forum je održan u sklopu provedbe godišnjeg plana konzultacija Hrvatske kontrole zračne plovidbe s korisnicima zračnog prostora.
 
Na Forumu su uz predstavnike organizatora, sudjelovali predstavnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, predstavnici aero klubova i razni korisnici zračnog prostora te predstavnici Ministarstva obrane, a ispred Hrvatske vatrogasne zajednice sudjelovali su načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu i voditelj radne skupine za upotrebu bespilotnih sustava u sustavu vatrogastva Siniša Petkoviček te Državni administrator za bespilotne sustave i voditelj odjeljenja bespilotnih sustava u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zapad Bruno Kekez.
 
Na Forumu su održane edukativne prezentacije koje pokrivaju područja sportsko-rekreativne uporabe zračnog prostora, aktivnosti sustava bespilotnih zrakoplova i sigurnosti (safety) zračnog prometa/prostora od kojih je posebno zanimljiva bila prezentacija UAS zemljopisna područja – operativna primjena.
 
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica