DVOC 06. / 07. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  06. / 07. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 99 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 108 vatrogasnih organizacija sa ukupno 284 vatrogasaca i 142 vatrogasno vozilo.

Osječko-baranjska županija
Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest) za koji je JVP Grada Osijeka zaprimila dojavu 04. listopada u 00:41 sati pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana 06. listopada vatrogasci su nastavili sa aktivnostima gašenja i saniranja veće količine plastičnog materijala na požarištu. U gašenju požara sudjeluju JVP Grada Osijeka  i Našice,  JPVP Beli Manastir te DVD-a Valpovo, Osijek Donji Grad, Retfala Osijek, Satnica Đakovačka, Drenje sa 22 vatrogasca i 12 vozila. 

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 06. listopada u 14:14 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Sitno Gornje - Sirotkovići. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma na površini od 45 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, kao i 54 vatrogasca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP Split, JVP Podstrana, DVD-a Split, Solin,  Gata i Omiš i Žrnovnica.
Požar je lokaliziran u 17:15 sati, a tijekom noći na dežurstvu su bila tri vatrogasca sa jednim vatrogascem iz DVD Žrnovnica.

Zadarska županija
Dana 06. listopada u 14:35 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Biograda na Moru. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Biograd na Moru sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom
Požar je ugašen u 15:56 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS