Požar otvorenog prostora na području Sitno Gornje - Sirotkovići

Slika /slike/amble-bez naziva oko pletera.jpg

Izvanredno izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193

8. listopada
8:45 sati

Požar otvorenog prostora koji je dana 06. listopada u 14:14 sati ŽVOC Split zaprimio na području Sitno Gornje – Sirotkovići, ugašen je dana 7. listopada u 07:00 sati. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma na dvije lokacije na ukupnoj površini od 45 ha.

7. listopada
8:45 sati

Požar na području Sitno Gornje - Sirotkovići je lokaliziran jučer u 17:15 sati.
Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma na površini od 45 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, kao i 54 vatrogasca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP Split, JVP Podstrana, DVD-a Split, Solin,  Gata i Omiš i Žrnovnica.
Ttijekom noći na dežurstvu su bila tri vatrogasca sa jednim vatrogascem iz DVD Žrnovnica.

6. listopada
17:15 sati

Danas je u 14:14 sati Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Sitno Gornje - Sirotkovići (Splitsko-dalmatinska županija).

Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju su JVP Split, DVD Split, JVP Podstrana, DVD Solin, DVD Gata i DVD Omiš sa 48 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila i dva protupožarna zrakoplova Canadaira.

VOS | VOS