U Mariji Bistrici održano hodočašće

Slika /slike/M_Bistrica_hodocasce.jpg

U Mariji Bistrici održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, a na kojem su sudjelovali i vatrogasci

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 4. listopada 2020. godine održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.
Hodočašće se održalo uz pridržavanje epidemioloških mjera, bez tradicionalne dolazne procesije. Uz pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, hodočašću su nazočili ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima. Hodočašću su prisustvovali i vatrogasci VZ Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, a vatrogasnu je delegaciju predvodio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na Bistričkoj kalvariji, a koncelebriranu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan.
U svojoj propovijedi, mons. Bogdan podsjetio je kako je upravo mjesec listopad posvećen Gospi te kako je današnji dan prigoda da se sve misli i molitve predaju u ruke Nebeske Majke, posebno molitve za umnožanje vjere i prestanka pandemije koronavirusa.
 

Hrvatska Vatrogasna Zajednica | Hrvatska vatrogasna zajednica