VOS 4./5. listopada 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05. listopad 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati

Zagrebačka županija i Grad Zagreb

Tijekom dana, na daljnjoj sanaciji posljedica kišnog nevremena koje je zahvatilo područje zagrebačke županije 03. listopada, vatrogasci su bili angažirani na 18 tehničkih intervencija ispumpavanja vode, uklanjanje stabala i prijevoza vode. Na intervencijama je ukupno (kumulativno) sudjelovalo 59 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila sa područja županije.

Na području Grada Zagreba vatrogasci su ukupno bili angažirani na 6 tehničkih intervencija u svrhu daljnje sanacije posljedica nevremena. Na spomenutim intervencijama ukupno je sudjelovalo 19 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila.

Krapinsko-zagorska županija

Na daljnjoj sanaciji posljedica kišnog nevremena na području ove županije ukupno je odrađeno 7 tehničkih intervencija gdje je kumulativno sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila. Radilo se uglavnom o uklanjanju stabala sa prometnica.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 04. listopada u 14:21 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Podaca – Podačko polje (Biokovo). Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 10 ha, a nalazi se na iznimno teško pristupačnom terenu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Drvenik i Gradac. 

Požar je lokaliziran u 19:40 sati, a daljnja sanacija požarišta slijedi ujutro. 
Dana 04. listopada u 11:27 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Lokva Rogoznica (Ogranak Lokva). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, masline i dio borove šume na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 59 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz VZG Omiš, DVD-a: Omiš, Dalmacija-Dugi Rat, Gata i Kučiće. Tijekom noći na osiguranju požarišta ostala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Omiš. 

Požar je ugašen u 16:00 sati.

VOS | VOS