Potpisan Sporazum između Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatskih šuma d.o.o. te uručena vrijedna oprema

  • Slika /slike/Vijesti/HVZ - HŠ potpisivanje Sporazuma (1).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U prostorima Intervencijske vatrogasne postrojbe Split danas je potpisan Sporazum o suradnji Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatskih šuma d.o.o.

Sporazum su potpisali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Nediljko Dujić, a potpisivanju su nazočili i županijski vatrogasni zapovjednici iz cijele Hrvatske te članovi Uprave i predstavnici Hrvatskih šuma d.o.o.

Sporazumom se nastoji osigurati kvalitetnija i bolja suradnja posebno u sprečavanju nastanka, brzom otkrivanju i gašenju šumskih požara, kao i sprečavanju i boljoj sanaciji mogućih ekoloških akcidenata u šumama i na šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske.

Sporazumom će se regulirati i međusobni odnosi u zajedničkoj provedbi promidžbenih aktivnosti protupožarne zaštite, posebice kroz organizaciju zajedničkih edukativnih radionica i postavljanja protupožarnih plakata na površinama u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Hrvatske šume d.o.o. su ovom prilikom donirale Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici motorne pile MS 261 radi poboljšanja opremljenosti vatrogasnih snaga i povećanja spremnosti izvršavanja najsloženijih zadaća gašenja požara otvorenog prostora. Motorne pile namijenjene su vatrogasnim postrojbama s područja cijele Hrvatske, a danas su uručene županijskim vatrogasnim zapovjednicima.

Predsjednik Uprave Nediljko Dujić poslao je ovom prigodom jasnu poruku da su Hrvatske šume partner Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, istaknuvši kako je samo za ovu godinu za protupožarne aktivnosti planirano čak 16,3 milijuna eura. Ulaganja će se izvršiti u proširenje područja videonadzora, 20 novih lokacija za kamere diljem obale, jer će kamerama sad biti pokrivene sve priobalne županije. Isto tako, planira se izgradnja 400 km novih protupožarnih prometnica i održavanje mreže od skoro 10 000 km postojećih.

Zapovjednik Tucaković zahvalio se Hrvatskim šumama na doniranoj opremi i dodao da i ova donacija svakako doprinosi sveukupnoj sigurnosti građana i turista te zaključio da uspješno teku pripreme za ovogodišnju protupožarnu sezonu o čemu je bilo i govora na sjednici Vatrogasnog stožera HVZ-a.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica