Održana sjednica Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole

Slika /slike/Vijesti/Upravno_vijece_skole_26.1.2022..JPG

Danas je u prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice održana 9. sjednica Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole.

Na sjednici su uz predsjednika Upravnog vijeća Slavka Tucakovića, sudjelovali članovi Ante Sanader, Vesna Šerepac i Berislav Hengl te privremena ravnateljica Matea Novosel.

Jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red, potvrđene su odluke donesene elektronskim putem te je iznesena informacija o Uredbi o izmjeni i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici dana 20. siječnja 2022. donijela Uredbu o izmjeni i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama čiji je predlagatelj bila Hrvatska vatrogasna zajednica. Važnost navedene Uredbe se očituje u činjenici da Državna vatrogasna škola, zbog posebnosti djelatnosti koju obavlja, formalno i neformalno obrazovanje, nakladnička djelatnost, ispitivanje vatrogasne tehnike, opreme, provođenje seminara, edukacija i drugo ima posebne nazive radnih mjesta i koeficijente složenosti poslova istih.

Nadalje, utvrđen je Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te je donesena Odluka o imenovanju vršiteljice dužnosti ravnatelja.

Upravno vijeće Državne vatrogasne škole raspisuje javni natječaj za izbor ravnatelja te ga imenuje na vrijeme od četiri godine. Upravno vijeće će po donošenju odluke o raspisivanju javnog natječaja i po utvrđivanju provođenja postupka javnog natječaja, navedeni raspisati, a koji će biti objavljen u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne vatrogasne škole.

Privremenoj ravnateljici mandat ističe 28. 1. 2022. te je Upravno vijeće imenovalo Mateu Novosel vršiteljicom dužnosti ravnatelja s danom 29. 1. 2022., a do imenovanja ravnatelja po provedenom javnom natječaju.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica