DVOC 25./26. siječnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 25./26. siječnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 25. siječnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 25. siječnja 2022. godine obavljena je 1 vatrogasna intervencija na kojoj je angažiran 1 vatrogasac s 1 vozilom.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.

Primorsko-goranska županija
Dana 25. siječnja u 14:50 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru i eksploziji u gospodarskom objektu na lokaciji Jelenje, Podhum. Eksplozijom acetilenske boce i požarom je bio zahvaćen porušen gospodarski objekt (štagalj) veličine 15 m2. Vatrogasci su tijekom gašenja i sanacije pronašli i izvukli više acetilenskih boca i boca kisika. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Grada Rijeke i DVD Jelenje.
Požar je lokaliziran u 15:48 sati, a ugašen je u 16:42 sati.

Zagrebačka županija
Dana 25. siječnja u 22:37 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuće i gospodarskog objekta na lokaciji Praščevac. Požarom je bila zahvaćena cijela kuća i gospodarski objekt (štagalj) u kojem je bila smještena veća količina stiropora. Radi neposredne blizine pilane koja se morala štititi bilo je otežano gašenje objekata. Požar je stavljen pod kontrolu od 00:17 sati. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Farkaševac, Haganj, Vukšinac, Kabal i Dubrava (VZZZ), a u pomoć su stigli i vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije iz DVD-a Cirkvena, DVD Sv. Ivan Žabno, Čvrstec i Trema Dvorišće.
Požar je ugašen u 05:08 sati, a na dežurstvu ostaje DVD Farkaševac sa jednim vozilom i dva vatrogasca. 

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. siječnja u 14:08 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Srijane (kod Omiša). Požarom je većinom bila zahvaćena trava na  procijenjenoj površini od 75 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Gata.
Požar je ugašen u 15:00 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS