DVOC 24./25. siječnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24./25. siječnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. siječnja 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. siječnja 2022. godine obavljena je 1 vatrogasna intervencija na kojoj je angažiran 1 vatrogasac s 1 vozilom.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.


Krapinsko-zagorska županija
Dana 24. siječnja u 13:32 sati Zagorska javna vatrogasna postrojba zaprimila je dojavu o požaru gospodarskog objekta na lokaciji Bregi Kostelski na području Pregrade. Požarom je bio zahvaćen gospodarski objekt-štala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz ZJVP Zagorje i DVD Pregrada.
Požar je ugašen u 18:17 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 24. siječnja u 14:00 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Pašac na području Rijeke. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 64 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, DVD-a Kostrena, Bakar, Sušak, Jelenje i Drenova.
Požar je ugašen u 18:04 sati.

Zadarska županija
Dana 24. siječnja u 12:04 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Lisičić kod Benkovca. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Benkovac.
Požar je ugašen u 13:33 sati.

Dana 24. siječnja u 15:25 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Lišane Ostrovičke. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Lišane Ostrovičke.
Požar je ugašen u 17:46 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 24. siječnja u 18:42 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gornji Vinjani kod Imotskog. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 20:45 sati.
                   
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS