Predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice u Noći muzeja

Slika /slike/HVZ_Naslovna_Monografija_2021.jpg

U sklopu manifestacije Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva u 19:00 u petak 28. siječnja 2022., održat će se predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice

Najbolji način da započnemo godinu u kojoj obilježavama obljetnicu tiskanja prve hrvatske vatrogasne knjige (Deželićev "Obučevnik za dobrovoljne vatrogasce", 1882.) i prvog časopisa vatrogasne tematike na hrvatskom jeziku ("Vatrogasac", 1892.) je predstavljanjem izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice.

Hrvatska vatrogasna zajednica je u 2021. godini obilježila 145. obljetnicu djelovanja. Bogata povijest Zajednice opisana je u monografiji "145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice" autora Miroslava Kirinčića, Antuna Novaka, Vlade Šoštarića (pok.) i Vedrana Runjića. 

U godini visoke obljetnice objavljenja je i knjižica za djecu i mlade "Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?" kojoj je cilj približiti vatrogastvo djeci i mladima, a i ostali čitatelji iz knjižice mogu saznati nešto novo o vatrogascima. 
 
Predstavljanje izdanja će se održati u sklopu manifestacije Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva u 19:00 u petak 28. siječnja 2022.

O izdanjima će govoriti glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, dr. sc. Marino Manin (Hrvatski institut za povijest), Mario Rogina (JVP Grada Varaždina) i Vedran Runjić.

Napomena: Zbog ograničenog broja mjesta, za sudjelovanje je potrebna prijava (ime i prezime) na muzej@hvz.hr
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica