DVOC 23. / 24. lipanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 23. / 24. lipanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 23. lipnja na području grada Zagreba zabilježen je povećan broj tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih posljedicama jakog vjetra i obilne kiše. Bilježimo 60 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 226 vatrogasaca s 70 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada.  Većinom se radilo o uklanjanju stabla i pokidanog granja.
 
Zagrebačka županija
Dana 23. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju. Radilo se o 24 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica te sanaciji krovišta, na kojima je ukupno sudjelovalo 130 vatrogasaca s 32 vatrogasnih vozila iz JVP Samobor, Zaprešić i Ivanić Grad te DVD-a sa područja županije.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 23. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju. Radilo se o 55 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica te sanaciji krovišta, na kojima je ukupno sudjelovalo 234 vatrogasaca s 73 vatrogasna vozila iz JVP Krapina i Zagorske JVP te DVD-a sa područja županije.
 
Koprivničko-križevačka županija
Dana 23. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju. Radilo se o 20 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica na kojima je ukupno sudjelovalo 89 vatrogasaca s 25 vatrogasna vozila iz JVP-a Koprivnica, Križevci i Đurđevac te DVD-a Torčec, Rasinja, Legrad, Kutnjak-Antolovec, Koprivnički Bregi, Prugovac, Budrovac i Koprivnica.
 
Međimurska županija
Dana 23. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju. Radilo se o 52 tehničke intervencije uklanjanja stabla i grana s prometnica, ispumpavanja vode, te sanaciji krovišta, na kojima je ukupno sudjelovalo 230 vatrogasaca s 59 vatrogasnih vozila iz JVP Čakovec te DVD-a sa područja županije.
 
Varaždinska županija
Dana 23. lipnja zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo županiju. Radilo se o 37 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica te sanaciji krovišta, na kojima je ukupno sudjelovalo 203 vatrogasca s 63 vatrogasnih vozila iz JVP Varaždin te DVD-a sa područja županije.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS