DVOC 24. / 25. lipanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. lipanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Dubrovačko-neretvanska županije
Dana 24. lipnja u 13:25 ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o požaru broda u Korčulanskom kanalu, na zapadnoj strani otoka Korčule, pet nautičkih milja od otočića Proizd. Požarom je zahvaćen brod dužine 20 metara na kojem su se nalazila četiri člana posade te su isti spašeni čamcem za spašavanje. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a brod je potonuo bez posljedica ekološkog zagađenja mora. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su DVD-a Smokvica i Vela Luka sa ukupno sedam vatrogasaca i jednim vatrogasnim plovilom. 
Intervencija vatrogasaca završila je u 17:10 sati.

Zagrebačka županija
Dana 24. lipnja aplikacijom UVI zabilježen je veći broj tehničkih intervencija zbog nevremena koje je zahvatilo županiju 23. lipnja. Radilo se o 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica i dvorišta, na kojima je ukupno sudjelovalo 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica, Ivanić-Grad i DVD-a Marija Gorica, Bijela Gorica, Strmec, Šumečani, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Blaževdol, Volavje, Sveta Nedelja, Pleševica, Vrbovo, Oborovo.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS