DVOC 18. / 19. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 18. / 19. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Varaždinska županija
Dana 18. srpnja na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 38 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 132 vatrogasca sa 40 vatrogasnih vozila iz JVP Varaždin i DVD-a sa područja pogođenim nevremenom. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 18. srpnja na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 16 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 79 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz ZJVP Zagorje i DVD sa područja pogođenim nevremenom. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.

Zagrebačka županija
Dana 18. srpnja na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 25 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 82 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić, Samobor i Velika Gorica, DVD sa područja pogođenim nevremenom. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.
 
Grad Zagreb
Dana 18. srpnja na području grada Zagreba zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 30 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 114 vatrogasaca sa 37vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba i DVD sa područja pogođenim nevremenom. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.
 
Karlovačka županija
Dana 18. srpnja na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jakog vjetra koji je zahvatio navedeno područje. Bilježimo 19 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 79 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac i Ogulin, DVD sa područja pogođenim nevremenom. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i granja.
 
 
Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Grebaštice, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu dana 13. srpnja, proglašen je ugašenim 18. srpnja u 20:48 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 18. srpnja u 10:09 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Blizna Gornja.  Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na površini od 12 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila  iz JVP i DVD-a Trogir te DVD-a Marina, Seget Vranjica, Okruk, Slatine, Kaštela, Gomilica i Mladost. Pored zemaljskih snaga u gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL – 415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802.
Požar je lokaliziran u 16:30 sati, a tijekom noći na saniranju i osiguranju požarišta bila su tri vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Marina.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 18. srpnja u 13:15 sati JVP Grada Osijeka zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Tenje. Požarom je bilo zahvaćeno strnište i bale sijena na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka te DVD-a Osijek Donji Grad, Osijek Tenja i DVD Sarvaš.
Vatrogasna intervencija je završila u 17:21  sati.
 

 

VOS