Gotovo 500 vatrogasaca u sanaciji posljedica nevremena

  • Slika /slike/dvd kneginec gornji.jpg
  • Slika

  • Slika

Vatrogasci su u većem dijelu kontinentalnih županija radili na sanaciji posljedica nevremena.

Uslijed olujnog nevremena praćenog jakim vjetrom, u većem dijelu kontinentalnih županija zabilježen je povećan broj tehničkih intervencija. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 ukupno je zabilježeno 128 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo 486 vatrogasaca sa 153 vozila. Najviše intervencija zabilježeno je na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Karlovačke županije te Grada Zagreba, a većinom se radilo na sanaciji krovišta te uklanjanju granja i stabala koja su pala na prometnice.

Dodajmo kako je  požar otvorenog prostora kod mjesta Blizna Gornja lokaliziran jučer u 16:30 sati, a tijekom noći na saniranju i osiguranju požarišta bila su tri vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Marina.  Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na površini od 12 ha, a u gašenju požara sudjelovalo je 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila  iz JVP i DVD-a Trogir te DVD-a Marina, Seget Vranjica, Okruk, Slatine, Kaštela, Gomilica i Mladost. Pored zemaljskih snaga u gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL – 415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802.

Požar otvorenog prostora na području Grebaštice za koji je dojava stigla 13. srpnja, proglašen je ugašenim 18. srpnja u 20:48 sati.

Foto: DVD Kneginec Gornji, DVD Vinica, DVD Primošten

Pisane vijesti