U Dubrovniku provedena provjera SOP-a za punjenje zrakoplova AT-802 vodom iz zemaljskih pokretnih i nepokretnih spremnika

  • Slika /slike/IMG-20230719-WA0000.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Posjet novim vatrogasnim domovima u Putnikoviću na Pelješcu i u Kuli Norinskoj

U Dubrovniku je danas nastavljena provjera standardnih operativnih postupaka (SOP) punjenja zrakoplova Air Tractora vodom iz zemaljskih pokretnih i nepokretnih spremnika, a u kojoj su sudjelovali vatrogasci iz Zračne luke Dubrovnik.

Ova je aktivnost osobito važna u zadaćama trenaže i gašenja požara u kojoj se vatrogasci moraju upoznati kako bi se posadama Air Tractora pružila propisana potpora prilikom punjenja vodom na zemlji.

U sklopu provjere, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je u pratnji zapovjednika i predsjednika Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i Ive Franušića obišao i nove vatrogasne domove u Putnikoviću na Pelješcu i u Kuli Norinskoj. Dom u Kuli Norinskoj izgrađen je u sklopu projekta Firespill koja ima za cilj poboljšanje kapaciteta žurnih službi u svrhu povećanja prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih i ljudskim utjecajem izazvanih katastrofa, a u čijoj je realizaciji sudjelovala i Dubrovačko-neretvanska županija.

„Danas smo svjedoci odlične suradnje koja je nastala između vatrogastva i predstavnika jedinica lokalne samouprave koji imaju sluha za sve potrebe vatrogasaca, što vidimo i na primjeru novoizgrađenih vatrogasnih domova.
Osim projekta Firespill u sklopu kojeg je izgrađen dom u Kuli Norinskoj, dom u Putnikoviću je izgrađen u sklopu Mjere 7.41 koja se odnosi na ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo.

Čestitam i zahvaljujem načelniku Općine Ston Vedranu Antunici, zapovjedniku DVD Kula Norinska Ivanu Kalebu, zapovjedniku DVD-a Putniković Mariju Duračiću, svim vatrogascima ovih dvaju društava kao i cijelom čelništvu VZŽ Dubrovačko-neretvanske županije koja može biti za primjer i drugima po svojoj angažiranosti i kvalitetnom radu“
, rekao je zapovjednik Tucaković.
 

 

Pisane vijesti