DVOC 19. / 20. srpanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 19. / 20. srpanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Grada Zagreba zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom i tučom. Uslijed nevremena smrtno su stradale dvije osobe a više je osoba ozlijeđeno te je ozlijeđen i jedan vatrogasac. Nevremenom su oštećeni krovovi objekata i automobili, a na intervencijama uklanjanja stabala i granja te crijepova bilježimo 220 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 544 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1632 vatrogasaca sa 572 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.
 
Karlovačka županija

Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Karlovačke županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 171 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 249 vatrogasaca sa 192 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granja te sanacija krovišta. Najviše intervencija na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja i Ribnika.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 124 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 310 vatrogasaca sa 156 vatrogasnih vozila. Zbog situacije, Glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije koji su upućeni na pogođeno područje. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala i granje te sanacija krovišta.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 21 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 53 vatrogasaca sa 31 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Požeško-slavonska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 165 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 70 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Ozlijeđeno je pet osoba. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka. Najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.
 
Vukovarsko-srijemska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 22 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 48 vatrogasaca sa 22 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Krapinsko-zagorska županija

Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 45 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Varaždinska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 21 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 67 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija

Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 39 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 136 vatrogasaca sa 59 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 48 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 152 vatrogasaca sa 91 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Koprivničko-križevačka županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 37 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 38 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 120 vatrogasaca sa 40 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Istarska županija
Dana 19. srpnja u poslijepodnevnim satima na području županije zabilježen je veći broj intervencija uzrokovan posljedicama jake oluje praćene kišom koje je zahvatilo navedeno područje. Bilježimo 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 146 vatrogasaca sa 74 vatrogasnih vozila. Tehničke intervencije obuhvaćale su uklanjanje stabala, granja, crijepova sa kolnika te sanacija krovišta i dimnjaka.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na području Gornje Blizne, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 18. srpnja, proglašen je ugašenim 19. srpnja u 09:46 sati.
 

VOS