Današnji potres osjetio se diljem Hrvatske

Slika /slike/Snazan potres od 6.2. spasavanje.png

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio je jačine 6,2 prema Richteru.

19:00
Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića u područje pogođeno potresom su upućene dodatne vatrogasne snage. Uz velik broj vatrogasaca, upućena su navalna vatrogasna vozila, tehnička vozila, vozila za spašavanje s visine, posebna oprema za spašavanje iz ruševina i vatrogasni timovi s potražnim psima.
U Petrinju su upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Istarske, Šibensko-kninske, Zadarske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 137 vatrogasaca i 44 vozila.
U Sisak su upućene vatrogasne snage iz Grada Zagreba, Ličko-senjske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije s ukupno 141 vatrogasaca i 32 vozila.
Uz navedenu ispomoć, na ovom području su angažirane sve raspoložive vatrogasne snage Sisačko-moslavačke županije.

18:00
Od potresa do 17:30 vatrogasci Grada Zagreba odradili su 68 intervencija. Uglavnom se radilo o zastojima dizala i manjim požarima te uklanjanjima dimnjaka i crijepova s krova. 85 vatrogasaca s 21 vozilom je u ispomoći. Jedno vozilo je od prije bilo tamo, dapače bilo je na visini od 18 metara u trenutku potresa. U ispomoć je zajedno s vatrogascima otišlo i 5 vodiča s 8 spasilačkih pasa. 

13:00
Na teren su prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

- Vatrogasne postrojbe sa svim potrebnim tehničkim alatima, tehničkim i navalnim vozilima upućene su na područje Petrinje i Siska, a angažirani su i svi vatrogasni timovi s potražnim psima za potrebe spašavanja iz ruševina - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.U Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Siska uspostavit će se djelovanje Operativno-zapovjednog stožera.

U pričuvi spremne za slanje dodatnih snaga nalaze se vatrogasne postrojbe Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.

Vijesti iz medija | Hrvatska vatrogasna zajednica