11333 intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji

Slika /slike/Zagrebački vatrogasci (2).jpg

Nastavljen je angažman vatrogasaca na sanaciji potresom pogođenog područja u Sisačko-moslavačkoj županiji i u Gradu Zagrebu

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 23. siječnja 2021. godine nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.
Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno su bila angažirana 94 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 64 vatrogasne intervencije.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija.
Na području VOZ Sisak angažirano je 35 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 8 intervencija.
Vatrogasna operativna zona Sisak bilježi jednu tehnički zahtjevniju intervenciju, a riječ je o skidanju križa sa crkve Sv. Mihaela u Prelošćici koja je uspješno izvršena. Na tehničkoj intervenciji sudjelovali su vatrogasci iz JVP Sisak.
Na području VOZ Petrinje angažirana su 33 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 43 intervencije.
Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 23. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9886 vatrogasca s 2585 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11333 intervencija. 
 
Intervencije u Zagrebu
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su 23. siječnja imali 44 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovalo je ukupno (kumulativni zbroj) 264 vatrogasca sa 117 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Pisane vijesti | Požari i intervencije