1. susret kolekcionara vatrogasne baštine - program

Slika /slike/Plakat Prvi susret kolekcionara vatrogasne baštine.jpg

Donosimo program 1. susreta kolekcionara vatrogasne baštine koji će se održati u subotu 26. ožujka 2023. u Varaždinu

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Prvim hrvatskim dobrovoljnim vatrogasnim zborom u Varaždinu organizira 1. susret kolekcionara vatrogasne baštine koji će se održati u subotu 25. ožujka 2023. godine u Varaždinu. Lokacija održavanja Susreta je CTIF dvorana Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu (Ulica baruna Trenka 44). Termin održavanja susreta je od 8:00 do 13:00 sati (za izlagače otvoreno od 7:00 sati).

Cilj manifestacije je okupiti kolekcionare vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i široj javnosti predstaviti ovaj zanimljiv hobi. Posjetitelji će tako moći vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu. Svoje sudjelovanje na Susretu su najavili članovi Varaždinskog kluba kolekcionara i Hrvatske udruge kolekcionara bajuneta Trolist te samostalni izlagači iz Hrvatske i Slovenije.

Za posjetitelje će biti otvoren stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva te izložba „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“. Ljubitelji moderne vatrogasne opreme će vidjeti vozila Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu. Ulaz na susret i popratna događanja je besplatan.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete Susret i Muzej hrvatskog vatrogastva kako bi upoznali ovaj zanimljiv hobi i čuvare vatrogasne povijesti. 
 
Raspored događanja:
8:00 – 13:00 Susret kolekcionara vatrogasne baštine – razgledavanje, razmjena, druženje
8:00 – 13:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
8:00 – 13:00 Razgledavanje vatrogasne opreme
10:00 Organizirano vodstvo po Muzeju hrvatskog vatrogastva
11:30 Organizirano vodstvo po Muzeju hrvatskog vatrogastva
 
Kontakt: muzej@hvz.hr; 091/112-0013

Pisane vijesti | Muzej hrvatskog vatrogastva