Završetak glavnog napora požarne opasnosti

Slika /slike/Foto zaton, r. sladoljev.jpg

Dana 16. rujna 2022. godine u 12:00 sati stupa na snagu Odluka o prijevremenom završetku „Glavnog napora požarne opasnosti“

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnog napora požarne opasnosti, a koja stupa na snagu 16. rujna 2022. godine u 12:00 sati.

„Zbog situacije na terenu, a vezano uz klimatske značajke i vremenske prilike duž cijelog priobalja, a koje uključuje duže razdoblje sa značajnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od požara na otvorenom prostoru", kazao je zapovjednik Tucaković koji je navedenu odluku donio u konzultaciji s nadležnim županijskim zapovjednicima duž priobalja i zapovjednikom vojnih snaga.

Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, ali se ne odnosi na razdoblje angažiranja sezonskih i domicilnih profesionalnih vatrogasaca sukladno već donesenom Planu rasporeda zapošljavanja po vatrogasnim postrojbama prema točci 36. i 38. Programa aktivnosti.

„Iza nas je teška i zahtjevna protupožarna sezona u kojoj su vatrogasci svakodnevno gasili na desetke požare, a u gašenju požara kod dubrovačkog Zatona naš kolega Goran Komlenac izgubio je život. Dugo razdoblje bez padalina kao i visoke temperature nisu nam išle u prilog jer je ova sezona bila po broju požara puno intenzivnija od prošle, no važno je istaknuti kako su svi požari brzo uočeni i stavljeni pod kontrolu, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga", zaključio je Tucaković i zahvalio svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji protupožarne sezone 2022.

Foto: R. Sladoljev / Požar kod šibenskog Zatona

Pisane vijesti