Zajednička sjednica Vatrogasnog stožera i Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika /slike/IMG_1431.JPG
  • Slika

U Novalji je danas održana zajednička sjednica Vatrogasnog stožera i Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice 

Na sjednici je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prezentirao prijedlog Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2024. godini.

U tijeku su pripreme za provedbu operacije “Jačanje kapaciteta za protupožarnu sezonu na brdsko-planinskom i potpomognutom području”, u sklopu Programa konkuretnost i kohezija 2021.-2027., a iz kojeg se planiraju nabaviti vozila: mala vatrogasna vozila za gašenje šuumskih požara i autocisterne. Okvirni raspored po županijama napravljen je prema rizicima ugroženosti od požara, broju jedinica lokalne samouprave koje spadaju u potpomognuta i brdsko-planinska područja i površinama šuma. Također, u sklopu navedenog programa ide i prijedlog raspodjele osobne zaštitne opreme, što je bio jedan od predmeta rasprave.

Na sjednici je iznesen i prijedlog financijskog plana Hrvatske vatrogasne zajednice za 2024. godinu, s projekcijom za 2025. i 2026. godinu. Zapovjednik Tucaković iznio je kako je financijski plan uvećan zbog EU fondova. Pod točkom razno rečeno je kako povjerenstvo radi na 5 pravilnika koji idu na javna savjetovanja.

Pisane vijesti