Istarski vatrogasci osposobljeni za II. stupanj spašavanja iz dubina i visina

  • Slika /slike/Vijesti/Osposobljavanje vatrogasaca Istarske zupanije (7).jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Puli i Medulinu provedeno je osposobljavanje vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Buzet, Pazin i Labin prema Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina - II. stupanj

Hrvatska vatrogasna zajednica je u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije provela osposobljavanje vatrogasaca iz Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina - II. stupanj Programa. Osposobljavanje je provedeno u vremenu od 27. studenog do 1. prosinca 2023. u Puli i Medulinu, za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Buzet, Pazin i Labin.

Teorijski i dio praktičnog osposobljavanja provodio se u prostorima i na poligonu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin, a ostatak praktičnog dijela osposobljavanja proveo se na prikladnim lokacijama u Puli. Vatrogasci su na II. stupnju savladavali naprednije tehnike i načine spašavanja te podignuli vlastite sposobnosti za spašavanje iz dubina i visina.

Županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije, Dino Kozlevac, zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na suradnji i što je omogućila provođenje Programa na području Istarske županije te najavio i buduća zajednička osposobljavanja, kako za spašavanje iz dubina i visina tako i osposobljavanje za spašavanja iz ruševina.

Ovo osposobljavanje proveli su instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice, Joško Grančić, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje te Darko Maretić i Petar Perišić iz Intervencijske vatrogasne postrojbe Split. Joško Grančić, ujedno i voditelj Programa istaknuo je da su polaznici pokazali veliku zainteresiranost i angažman tijekom proteklih pet dana. Lokacije na kojima se provodilo osposobljavanje bile su izuzetno zanimljive i pružile su vatrogascima široku mogućnost stjecanja vještina za spašavanje iz dubina i visina. 
Posljednjeg dana osposobljavanja u Medulinu je proveden ispit završne provjere te su svi vatrogasci koji su uspješno savladali Program stekli osposobljenost za stručnog spasioca iz dubina i visina.
 

Pisane vijesti | Osposobljavanje i usavršavanje