Tri zagrebačka DVD-a započela sa stalnim dežurstvom

Slika /slike/vzgz_logotip.jpg

Dana 1. prosinca 2023. u DVD-u Moravče obilježen je početak stalnog dežurstva u DVD-ima Kupinečki Kraljevec, Moravče i Sesvete.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda general Ivan Pokaz, saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih, zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba Drago Ruga, izaslanik glavnog vatorgasnog zapovjednika Slavka Tucakovića voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić te brojni vatrogaci i uzvanici.

Sve okupljene je na početku svečanosti u ime domaćina pozdravio zamjenik predsjednika VZG Zagreba Srećko Bahlen te je upoznao okupljene s razlozima koji su doveli do organiziranja stalnog dežurstva.
- Grad Zagreb bilježi stalni porast broja intervencija. Područja na kojima djeluju DVD Moravče i Kupinečki Kraljevec su dosta udaljena od ispostava JVP Grada Zagreba, dok je područje Sesveta visoko urbanizirano, te su upravo ova 3 društva izabrana za organizirano stalno dežurstvo. Na taj način će se dodatno povećati operativnost navedenih društava i sigurnost građana. Uz stalno opremanje vatrogasnih postrojbi, ovo je veliki korak naprijed u operativnom smislu za cijelu Vatrogasnu zajednicu grada Zagreba - istaknuo je Bahlen.

General Pokaz je istaknuo da vatrogasci s pravom nose naziv trećeg stupa sustava domovinske sigurnosti, što se vidi po brojnosti, suvremenoj opremi i brzini odaziva na intervencije. Zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu svim zagrebačkim vatrogascima i presjecanjem vrpce označio početak stalnog dežurstva. Čestitkama se pridružio i saborski zastupnik Deur koji je istaknuo da je ponosan na toliki broj mladih ljudi koji su u svakom trenutku spremni pomoći bližnjima 

Visoke goste su dočekali postrojeni pripadnici počasne postrojbe Grada Zagreba te operativni vatrogasci. Svečanost je nastupom uveličao puhački orkestar DVD-a Moravče. Nakon svečanog otvaranja i obilaska prostorija te blagoslova vatrogasaca koji je upriličio župnik župe Presveetog Trojstva Moravče velečasni Mladen Sinković, uslijedilo je druženje okupljenih u prostoru DVD-a Moravče.

Hrvatska vatrogasna zajednica čestita Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba na ovom koraku koji će dodatno poboljšati operativnost zagrebačkih vatrogasaca. 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica