Zagrebački vatrogasci u 12 sati spasili 5 osoba

Slika /slike/sudar u jezdovcu_JVP Grada Zageba.jpg

Osim gašenja požara stambenog objekta i spašavanja stanara, vatrogasci su spasili i osobe iz vozila

Iza zagrebačkih vatrogasaca burna je noć u kojoj su spasili čak pet osoba; tri iz stana koji je već zatečen u plamenu te dvoje iz automobila koji su sudjelovali u nesreći.

Naime, u Operativno komunikacijski centar Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u 1:54 minute stigla je dojava kako je izbio požar u centru grada na 2. katu stambene zgrade. Požar je u trenutku dolaska vatrogasaca na mjesto intervencije već izlazio kroz prozore i gasio se preko autoljestve te je lokaliziran u 2:12 minuta. Nakon toga su vatrogasci pristupili sanaciji opožarenog stana pri čemu su direktno spašene 3 osobe. Dvije su iznesene iz stana preko stubišta dok je treća osoba spašena upotrebom madraca za spašavanje teško pokretnih osoba.  Dvije osobe su prevezene u bolnicu, a u cijelome je ulazu zatvoren plin i isključena električna energija, dok je najviše oštećenja pretrpio dnevni boravak odakle je požar i krenuo.  
U požaru je sudjelovalo 12 vatrogasaca sa 3 vozila iz Vatrogasne postrojbe Centar.

Također, u naselju Ježdovec je u večernjim satima došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri automobila, a vatrogasci su spasili dvije osobe iz vozila zatečena u sudaru.

Pisane vijesti