VOS 4. / 5. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 04. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 04. srpnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 2 vatrogasne intervencije, 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.
 


Požeško – slavonska županija
Tijekom dana 04. srpnja na daljnjoj sanaciji posljedica olujnog nevremena koje je zahvatilo područje grada Požege 25. lipnja, vatrogasci JVP Grada Požege su vršili izvide prema dojavama ali bez samih saniranja objekata. Saniranje 7 krovišta vršili su pripadnici HGSS-a. Planirano je da se 05. srpnja nastavi sa saniranjem gdje će osim samih vatrogasaca Grada Požege, biti angažirani i vatrogasci DVD-a Pakrac i Pleternica sa vozilima za rad na visini. 

Vukovarsko-srijemska
Dana 04. srpnja u 14:27 sati JVP Vukovar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod mjesta Bršadin. Požarom je zahvaćeno strnište na oranici približne površine oko 25 ha. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca sa vatrogasnim vozilom iz JVP Vukovar te vatrogasci iz DVD-a Trpinja i Bobota.
Požar je ugašen u 15:47 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS