VOS 3. / 4. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 03. / 04. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 03. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 03. srpnja 2021. godine angažirano je 7 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila. Evidentirane su 4 vatrogasne intervencije.




Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 4 vatrogasne intervencije, 3 prijevoza vode na području Grada Petrinje i 1 prijevoz vode na području Grada Gline.


Požeško-slavonska županija
Tijekom dana 03. srpnja na daljnjoj sanaciji posljedica olujnog nevremena koje je zahvatilo područje grada Požege 25. lipnja, vatrogasci su bili angažirani na 32 tehničke intervencije sanacije krovišta.
Na tehničkim intervencijama ukupno su bila angažirana 22 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila sa područja županije, te sukladno zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika ispomoć iz JVP Grada Zagreba i VZŽ Virovitičko – podravske.

Šibensko-kninska županija
Dana 03. srpnja u 16:19 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kaočine – Miljevci. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i borovina na površini od 110 ha. Požar se jednim dijelom nalazio u minski sumnjivom području, a drugim dijelom u blizini 400 kV dalekovoda što je otežavalo rad gasiteljima. Na intervenciji gašenja požara, kao ispomoć vatrogascima, sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 37 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš, DVD Promina i DVD Ružić. Tijekom noći na osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Drniš i DVD Drniš.
Požar je proglašen ugašenim u 06:55 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 03. srpnja u 16:37 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donji Proložac (Imotski). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Imotski, DVD Imotski, DVD Lovreć i DVD Zagvozd.
Požar je ugašen u 19:00 sati.

Zagrebačka županija
Dana 03. srpnja u 13:28 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru pored gospodarskog objekta na adresi Poduzetnička ulica br. 4, Kerestinec (prostor tvrtke TI-KEM d.o.o.). Radilo se o požaru oko 40 bačvi nepoznatog sadržaja kojeg su vrlo brzo ugasili te je uočeno da dolazi do kemijske reakcije istoga. Vatrogasci su osigurali mjesto događaja i povukli se na sigurnu udaljenost te sprječavali onečišćenje okoliša. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sv.Nedelja, DVD Rakitje, DVD Kerestinec i VZG Sv. Nedelje.
Intervencija vatrogasaca završila je u 17:55 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS