Isporučeno novih 26 vatrogasnih vozila

  • Slika /slike/HVZ-primopredaja vatrogasnih vozila (4).JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu danas je održana svečana primopredaja vatrogasnih vozila.

Svečanosti dodjele vozila nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice dr. Franjo Gregurić, izaslanica ministrice poljoprivrede, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renata Ojurović te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vozila.
 
Na svečanosti je uručeno ukupno 26 pick-up vatrogasnih vozila marke Ford. Vatrogasna vozila nabavljena su temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu. Hrvatska vatrogasna zajednica iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma nabavila je za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 pick-up vozila ukupne vrijednosti 27.536.763,85 kn. Dio vozila je ranije isporučen, a isporuka ostatka vozila je planirana do kraja srpnja.
 
Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković zahvalio se još jednom Ministarstvu poljoprivrede i Vladi Republike Hrvatske koja prati razvoj vatrogastva, a koja je i prepoznala vatrogastvo kao jednu od sastavnica Domovinske sigurnosti. Naglasio je da vatrogasci stoje uz bok hrvatskoj vojsci i hrvatskoj policiji, čime pokazujemo da svi zajednički radimo na dobrobiti građana.
 
Dodao je da proces obnove vatrogasnih vozila ne staje. U posljednje dvije godine ukupno je nabavljeno preko 450 vatrogasnih vozila te da se s nabavkom vozila nastavlja i u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.
 
  • Dragi vatrogasci, budite ponosni na sve ono što činite da bi naši sugrađani bili sigurni. S ponosom proslavite dolazak ovih vozila u vaše postrojbe – poručio je zapovjednik Tucaković. 

U ime ministrice poljoprivrede nazočnima se obratila i ravnateljica Renata Ojurović koja se zahvalila na svemu što vatrogasci predano čine u svom poslu. Naglasila je važnost očuvanja šuma te dodala da ulaganje u vatrogastvo treba promatrati u kontekstu razvoja države.

Primopredaja vozila bila je prigoda da glavni vatrogasni zapovjednik S. Tucaković dodijeli priznanje za doprinos razvoju vatrogastva ravnateljici Renati Ojurović.
 
Vozila su dobili Dobrovoljna vatrogasna društva Brinje, Ivanska, Podcrkavlje, Rovišće, Torčec, Velebit-Lovinac, Velika Kopanica, Vidrenjak, Donji Lapac, Virje, Generalski Stol, Lipik, Sigetec, Bulinac, Kravarsko, Đulovac i Vrhovine; Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera, Samobor, Biograd na Moru i Zadar; Vatrogasne zajednica općina Kamanje, Žakanje, Netretić, Bosiljevo i Rugvica.   

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica