VOS 29. / 30. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29. / 30. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 29. travnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja– angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 29. travnja 2021. godine ukupno je angažirano 7 vatrogasca sa 3 vatrogasna vozila. Evidentirano je 9 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci VOZ Glina su tijekom dana izvršili prijevoz pitke vode za građane i uklanjanje dimnjaka dok su vatrogasci VOZ Petrinja izvršili prijevoz pitke vode za građane.

Primorsko-goranska županija
Dana 29. travnja u 15:39 sati JVP Krk zaprimio je dojavu o tehničkoj intervenciji na benzinskoj postaji Petrol u Malinskoj. Osobno vozilo je krečući se unazad udarilo u punionicu autoplina na benzinskoj postaji te oštetilo cjevovod iz kojeg je počeo nekontrolirano istjecati plin. Vatrogasci su isključili struju i zatvorili ventile za protok plina od spremnika do punionice, te su osigurali područje intervencije.
Na intervenciji su sudjelovala četiri vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Krk.
Intervencija vatrogasaca završila je u 16:50 sati.
 
Dana 29. travnja u 15:05 sati JVP Grada Mali Lošinj zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Unije br. 216. Radilo se o požaru kuće na površini od 50 m2 koji je bio u razbuktaloj fazi. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba, a na intervenciji gašenja sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Grada Mali Lošinj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:50 sati.
 

VOS | VOS