Održana početna konferencija projekta Active tourism meets advanced technology in cross-border area - AT@AT.CB

Slika /slike/Održana Početna konferencija projekta Active tourism meets advanced technology in cross border area.jpg

U petak 30. travnja održana je on-line početna konferencija Active tourism meets advanced technology in cross-border area - AT@AT.CB.

Konferenciji su prisustvovali župan Radimir Čačić, predstavnici projektnih partnera te predstavnici turističkih zajednica i kulturnih ustanova s područja Varaždinske Županije i mađarske općine Csurgó.

Cilj projekta je kroz primjenu novih tehnologija olakšati posjetiteljima posjet kulturnim i prirodnim znamenitostima na navedenom području, kroz izradu aplikacija s potrebnim informacijama i formiranje centara za posjetitelje u gradu Csurgó i u Varaždinu. Projekt je vrijedan 1.245.215,36 eura se s 85 posto se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Partneri iz Hrvatske su Varaždinska županija kao vodeći partner i Turistička zajednica Varaždinske županije, dok su mađarski partneri Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus.

U sklopu konferencije, prikazane su glavne ideje projekta. U Varaždinu u sklopu Županijske palače planirana je izgradnja centra za posjetitelje u kojem bi se u nekoliko glavnih cjelina kroz korištenje naprednih tehnologija informiralo posjetitelje o kulturnim I prirodnim znamenitostima na području Varaždinske županije. Sličan centar planiraju i mađarski partneri. Planirana je izrada mobilne aplikacije u kojoj bi bile sadržane informacije o kulturnoj I turističkoj ponudu u obje navedene regije.

Izuzetno smo zahvalni Varaždinskoj županiji koja je pozvala Muzej hrvatskog vatrogastva Hrvatske vatrogasne zajednice na sudjelovanje u konferenciji, čime smo prepoznati kao jedan od elemenata razvoja turizma i očuvanja kulturne baštine na području Županije. Radi se o zanimljivom i dobro osmišljenom projektu koji pruža mogućnost prezentiranja i našeg Muzeja širem broju građana i turista. Također, moguće je predstaviti Varaždin kao kolijevku hrvatskog vatrogastva, koje ima i značajne dodirne točke s mađarskim vatrogastvom. Muzej hrvatskog vatrogastva je spreman za potrebe projekta dostaviti informacije o radu, fotografije, promo film i druge materijale potrebne za korištenje u aplikaciji i drugim segmentima projekta.  

IZVOR, FOTO: varazdinska-zupanija.hr

Pisane vijesti | Seminari i stručni skupovi