VOS 21. / 22. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  21. / 22. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 21. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je JVP Sisak, DVD-a Sisak, Desno Trebarjevo, Tišina Erdedska, Setuš i Jezero Posavsko.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 21. ožujka 2021. godine ukupno je bilo angažirano 29 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 4 vatrogasne intervencije.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci iz VOZ Sisak vršili su obilazak grada Siska, popravljali oznake na opasnim mjestima u gradu i započeli sa fotografiranjem objekata na području Grada Siska u Capraškim Poljanama (Romsko naselje), Općine Martinska Ves i to naseljima Desno Trebarjevo, Tišina Erdedska, Setuš i Jezero Posavsko. Vatrogasci iz VOZ Petrinja obavljali su prijevoz vode.

Grad Zagreb
Dana 21. ožujka u 08:36 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Prigorska 31 u Dubravi. Došlo je do eksplozije i požara kamina na drva u prizemlju kuće u dnevnom boravku površine oko 20 m2 Jedna osoba je ozlijeđena i zbrinuta od strane HMP-a. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Čučerje.
Požar je ugašen u 10:06 sati.
 
Vukovarsko-srijemska
Dana 21. ožujka u 10:08 sati JVP Vukovar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Vukovara uz ulicu Vijeća Europe.
U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Vukovar. Požarom je zahvaćena površina od oko 12 ha većinom trave.
Intervencija vatrogasaca završila je u 12:00 sati.
 
Zadarska županija
Dana 21. ožujka u 09:07 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja na području Jovića kod Ražanca. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Ražanac.
Intervencija vatrogasaca je završena u 12:10 sati, a požarom zahvaćena površina je oko 9 ha trave i niskog raslinja.
 
Dana 21. ožujka u 13:25 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja na području Donji Kašić kod Benkovca. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Benkovac.
Požar je ugašen u 15:45 sati, a požarom zahvaćena površina je oko 50 ha trave, niskog raslinja i niske hrastove šume.
 
Dana 21. ožujka u 14:09 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja kod Slivnice, Posedarje. U gašenju požara sudjelovala su 31 vatrogasca sa jednim  vatrogasni vozilom iz JVP-a Zadar.
Požar je ugašen u 17:00 sati, a požarom je zahvaćena površina od oko 3 ha trave i niskog raslinja.
 
Dana 21. ožujka u 16:51 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja na području Žerava kod Nina. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Pljusak - Nin.
Požar je ugašen u 15:45 sati, a požarom je zahvaćena površina od oko 5 ha trave i niskog raslinja.
 
Dana 21. ožujka u 18:51 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja kod Zatona. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar, te DVD-a Privlaka i Pljusak - Nin.
Intervencija vatrogasaca završena je 23:42 sata, a požarom je zahvaćena površina od oko 3 ha većinom trave i niskog raslinja.
 
Osim ovih požara na području Zadarske županije izbilo je još 7 požara na otvorenom prostoru većinom trave i niskog raslinja manjih površina.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 21. ožujka u 14:45 sati JVP Sinj je preko ŽC112 Split zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Potravlja kod Hrvaca. Radi se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume. Požar je od 16:15 sati pod nadzorom vatrogasaca, a požarom je zahvaćena površina od oko 5 ha. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca JVP-a Sinj sa 2 vatrogasna vozila.
JVP Sinj sa 2 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom je nadzirao požarište tijekom noći.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 21. ožujka u 18:12 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Gornjih Planjana kod Unešića, zaseok Bilići. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP-a i DVD-a Drniš.
Požar je lokaliziran u 17:28, ugašen u 17:40 sati, a požarom je zahvaćena površina od oko 10 ha trave i niskog raslinja.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 22. ožujka 2021. u 03:09 sati DVD Okučani zaprimio je dojavu o prevrtanju teretnog vozila na 150. km autoceste A3 u smjeru Zagreba (sjeverni trak) kod čvorišta Okučani. Došlo je do teške prometne nesreće prilikom čega je teretno vozilo udarilo u srednju ogradu na autocesti te se prevrnulo, pri čemu je došlo do istjecanja goriva. Teretnim vozilom srbijanskih registarskih pločica prevožene su velike role papira ali se u tovarnom prostoru nalazio i veći broj migranata koji su u prevrtanju stradali. Prema trenutnim informacijama 4 osobe su smrtno stradale (migranti), a 19 osoba je ozlijeđeno (18 migranata i vozač teretnog vozila). Sve ozlijeđene prevezlo je 12 ekipa HMP-a u OB Pakrac, Novu Gradišku i Slavonski Brod. Angažirano je 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Okučani, JVP-a Nova Gradiška i JVP Novska iz Sisačko-moslavačke županije te Županijski vatrogasni zapovjednik sa svojim vozilom. Vatrogasci su vršili spašavanje i izvlačenje ozlijeđenih osoba iz tovarnog prostora te sprječavanje istjecanja goriva iz rezervoara. Do 05:20 sati promet se odvijao jednim prometnim trakom, a od 05:20 sati, zbog sanacije prometnice i očevida, autocesta A3 zatvorena je za sav promet između čvorova Okučani i Novska.
 

VOS | VOS