VOS 22. / 23. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  22. / 23. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 22. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je JVP Sisak i DVD Lekenik.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 22. ožujka 2021. godine ukupno su angažirana 24 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 16 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci iz VOZ Sisak vršili su izvide po dojavama radi uklanjanja dimnjaka, limova sa krovišta i drvene građe te popravljali oznake na opasnim mjestima na području grada Siska i uklanjali dimnjake na području Općine Lekenik.
 
Vatrogasci iz VOZ Petrinja obavili su skidanje zvona sa crkve u Donjoj Bačugi i radili na osiguranju kuće u Petrinji.

Šibensko – kninska županija
Dana 21. ožujka u 21:09 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Dragišići (Plavno). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin.
Požar je proglašen ugašenim 22. ožujka u 08:30 sati.
 
Dana 22. ožujka u 08:43 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Dragišići (Plavno) oko 1 km udaljenom od mjesta gdje je i dan prije zaprimljena dojava o požaru. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Knin.
Požar je proglašen ugašenim u 13:01 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija

Dana 21. ožujka u 20:24 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kozjak, poviše Vrlike. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 20 ha. Dana 22. ožujka zatražen je jedan protupožarni zrakoplov CL 415, ali zbog nepovoljnih meteo uvjeta (niska temperatura) nije mogao biti angažiran. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Sinj i DVD Vrlika.
Požar je proglašen ugašenim u 12:45 sati.
 
Požar otvorenog prostora na području Potravlja kod Hrvaca za koji je JVP Sinj zaprimio dojavu 21. ožujka  u 14:45 sati, a kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 5 ha, proglašen je ugašenim 22. ožujka u 16:35 sati.
 
Dana 22. ožujka u 08:30 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Marušići (Omiš). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, borova šuma i masline na površini od 15 ha. Zatražen je jedan protupožarni zrakoplov CL 415, ali zbog nepovoljnih meteo uvjeta (jak vjetar, procjena zapovjednika na terenu) nije mogao biti angažiran. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 63 vatrogasca sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP Makarska, JVP Podstrana i DVD-a: Baška Voda, Žrnovnica, Općine Brela, Split, Makarska, Omiš, Kučiće i Dalmacija-Dugi Rat.
Požar je proglašen ugašenim u 12:30 sati.
 
Istarska županija
Dana 22. ožujka u 17:04 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o sumnji na trovanje osobe ugljičnim monoksidom na adresi Lesišćina 31 (Lupoglav). Vatrogasci su na intervenciji detektirali prisutnost ugljičnog monoksida te vršili prozračivanje i kontrolu prostorija, pregled dimovodnog kanala te uklanjanje gorivog materijala iz peći. Jedna osoba je zbrinuta od strane HMP zbog sumnje na trovanje navedenim plinom.
Intervencija vatrogasaca je završila u 19:30 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 22. ožujka u 16:04 sati ŽVOC Zagrebačke županije je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Kravljak, Koretići 13 (Eko selo Žumberak). Požarom je bio zahvaćen stup za prijenos električne energije, trava, nisko raslinje i šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Samobor i DVD Grdanjci.
Požar je ugašen u 18:30 sati.
 
Varaždinska županija

Dana 23. ožujka u 04:59 sati JVP Varaždin zaprimio je dojavu o požaru gospodarskog objekta na adresi Trnovec, Dravska ulica 70 A. Požarom je bio zahvaćen štagalj i pomoćni objekt. Uslijed požara jedna osoba je ozlijeđena (udisanje dima) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD Trnovec sa 9 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca je završila u 06:19 sati.

VOS | VOS