VOS 20. / 21. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  20. / 21. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 20. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je JVP Sisak, DVD Desno Trebarjevo, DVD Desna Martinska Ves i DVD Desni Dubrovčak.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 20. ožujka 2021. godine ukupno je bilo angažirano 26 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 5 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci iz VOZ Sisak vršili su obilazak grada Siska, popravljali oznake na opasnim mjestima u gradu i započeli sa fotografiranjem objekata na području Općine Martinska Ves.
Ostale aktivnosti vatrogasaca većinom su se odnosile na uklanjanje dimnjaka te izvida po dojavama.

Grad Zagreb
Dana 20. ožujka u 12:57 sati JVP Zagreb zaprimio je dojavu o požaru krovišta kuće na adresi Sisačka cesta II odvojak 59c, Novi Zagreb. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a opožareno je 20 m2 krovišta i međukatne konstrukcije. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:26 sati.
 
Dana 20. ožujka u 23:32 sati JVP Zagreb zaprimio je dojavu od policije za potrebom otvaranja stana zbog sumnje na trovanje ugljičnim monoksidom na adresi Resnik I 50, Peščenica.. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđena je povišena koncentracija ugljičnog monoksida, a u stanu je pronađeno sedam osoba  koje su zbrinute od strane HMP-a. Na intervenciji otvaranja stana sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnm vozilom iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je  21. ožujka u 00:15 sati.
 
Istarska županija
Dana 20. ožujka u 19:51 sati JVP Pula zaprimila je dojavu o požaru krovišta Osnovne školeVeruda u Puli na adresi Banovčeva ulica 27. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a opožareno je 20 m2 stiradur izolacije prekrivene gumenom ceradom na ravnom krovištu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Pula.
Intervencija vatrogasaca završila je u 21:30 sati.

VOS | VOS