VOS 16. / 17. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 16. / 17. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 16. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 16. lipnja 2021. godine angažirano je 10 vatrogasca sa 5 vatrogasna vozila. Evidentirano je 5 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 5 vatrogasnih intervencija, uklanjanje dimnjaka na području grada Siska, tri prijevoza vode i uklanjanje dimnjaka na području grada Petrinja. 

                                                         

Zadarska županija
Dana 15. lipnja u 11:15 sati JVP Zadar zaprimila je dojavu o požaru stana u gradu Zadru (kod Narodnog trga) na adresi Ulica Mihe Klaića br.1. Požar koji je zahvatio stan na prvom katu zgrade, proširio se drvenom međustropnom konstrukcijom i drvenim gredama na više prostorija dvokatne zgrade i spojenih krovišta. Požar je zahvatio 15-tak prostora unutar zgrade, a neki od prostora su uništeni i urušeni. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. 
Na intervenciji gašenja i tijekom sanacije posljedica požara sudjelovao je ukupno 51 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVIP Zadar. 
Tijekom dana 16. lipnja na požarištu se obavljala sanacija i dežurstvo od strane vatrogasaca iz JVP Zadar, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:01 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS