Izaslanstvo HVZ-a na prijemu kod Predsjednika RH Zorana Milanovića

  • Slika /slike/Posjet Uredu Predsjednika RH.jpg
  • Slika

Delegacija Hrvatske vatrogasne zajednice posjetila je danas Ured Predsjednika Republike Hrvatske. 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u srijedu 16. lipnja 2021. godine primio vatrogasnu delegaciju koju su činili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici vatrogasnih zajednica županija. Uz predsjednika Milanovića, delegaciju su dočekali savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić te savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je ukratko predstavio poduzete pripreme za ovogodišnju protupožarnu sezonu. Prema planu HVZ-a, u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni u priobalju sudjelovat će 1120 profesionalnih vatrogasaca, 5000 dobrovoljnih vatrogasaca iz priobalnih županija i do 1000 sezonskih vatrogasaca iz priobalnih županija. Na redovite dislokacije na Jadranu bit će raspoređeno i stotinjak vatrogasaca iz kontinentalnog dijela zemlje, kao i do 200 pripadnika OSRH spremnih na brzu intervenciju. Spremne su i zračne protupožarne snage, uključujući šest Canadaira.

U svom izaganju glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković se osvrnuo na rad hrvatskih vatrogasaca u proteklom razdoblju, s naglaskom na angažmanu vatrogasaca oko suzbijanja posljedica pandemije i potresa. Također je izvjestio predsjednika Milanovića da  su za sezonu spremna nova 94 vatrogasna vozila te da se konstantno radi na opremanju vatrogasaca, kao i na preventivnim aktivnostima.

Ovom prilikom glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je predsjedniku Milanoviću uručio povijesnu vatrogasnu kacigu, monografiju Hrvatske vatrogasne zajednice te vatrogasnu kravatu. Predsjednik Milanović se zahvalio na poklonu te pohvalio rad svih hrvatskih vatrogasaca i naglasio kako vatrogasci rade jako važan posao u Hrvatskoj.

Izvor: Ured Predsjednika RH, Ana Marija Katić
           

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica