VOS 10. / 11. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  10. / 11. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska i DVD-a Sela
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 28 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 27 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Većinom se radilo o skidanju dimnjaka sa krovova, popravljanja traka oko opasnih mjesta te izvida po dojavi.
 
Zadarska županija
Dana 10. ožujka u 11:09 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Murvica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 14:39 sati.
 
Dana 10. ožujka u 17:47 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Islam Latinski. Požarom je bila zahvaćeno strnište na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 21:55 sati.
 
Dana 10. ožujka u 15:24 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Smoković. Požarom je bila zahvaćeno strnište na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 17:50 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 10. ožujka u 09:43 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Plaški, 143. Domobranske pukovnije. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 48 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Ogulin te DVD-a Oštarije, Ogulin, Plaški i Saborsko.
Požar je ugašen u 15:07 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 10. ožujka u 19:28 sati DVD Petrovsko zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Štuparja. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Petrovsko.
Požar je ugašen u 20:50 sati.
 
Varaždinska županija
Dana 10. ožujka u 19:32 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Varaždin, Hallerova aleja. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Varaždin.
Požar je ugašen u 20:32 sati.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 10. ožujka u 18:55 sati ŽC 112 Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće na adresi Severin, kbr 58. Požarom je bilo zahvaćeno krovište, potkrovlje i prvi kat obiteljske kuće. U gašenju požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz DVD-a s područja Severina, Nove Rače i Šandrovca. U požaru nema stradalih osoba.
Tijekom noći vatrogasne snage su obavljale dežurstvo na požarištu.

VOS | VOS