VOS 9. / 10. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  9. / 10. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 09. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  •  Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska, DVD-a Sisak i DVD Stara Drnečina.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 09. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 29 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 19 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Većinom se radilo o skidanju dimnjaka sa krovova, popravljanja traka oko opasnih mjesta te izvida po dojavi. Vršila su se i fotografiranja objekata na lokacijama Vurot i Novo Selo Palanječko.
Uspješno je završeno fotografiranje na području Grada Siska i prigradskih naselja koje pripadaju Gradu Sisku. Od početka fotografiranja 29.1.2021. godine  ukupno je na području grada i prigradskih naselja fotografirano 13.813 objekata.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 09. ožujka u 09:37 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Trogir, Kneza Domagoja br. 34. Radilo se o požaru kuhinje na četvrtom katu stambene zgrade prilikom čega su dvije osobe ozlijeđene (udisanje dima) te su zbrinute od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Grada Trogira i DVD Trogir.
Intervencija vatrogasaca je završila u 11:31 sati.
 
Dubrovačko – neretvanska županija
Dana 09. ožujka u 09:06 sati JVP „Dubrovački vatrogasci“ zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Dubrovnik, Masarykov put br. 16. Požarom je bila zahvaćena soba i balkon hotela „Vis II“ u kojem su smješteni ljudi slabijeg imovnog stanja. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP „Dubrovački vatrogasci“.
Intervencija vatrogasaca je završila u 09:40 sati.
 
Zadarska županija

Dana 08. ožujka u 20:10 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Bruvno, uz prometnicu D1. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz VP Gračac.
Požar je lokaliziran 09. ožujka u 09:30 sati, a proglašen ugašenim u 10:12 sati.
 

VOS | VOS