VOS 11. / 12. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  11. / 12. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 11. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 11. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 25 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 14 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Većinom se radilo o skidanju dimnjaka sa krovova, popravljanja traka oko opasnih mjesta te izvida po dojavi.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 11. ožujka u 18:57 sati JVP Grada Daruvara zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Puklica, Puklica bb. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Daruvara i DVD Đulovac.
Požar je ugašen u 21:25 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 11. ožujka u 18:11 sati DVD Sveti Križ Začretje zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Donja Pačetina. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Sveti Križ Začretje.
Požar je ugašen u 19:45 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 10. ožujka u 11:00 sati JVP Samobor zaprimio je dojavu o eksploziji u obiteljskoj kući na adresi Smerovišću, Smerovišće 8a. U eksploziji plina u kotlovnici bez pojave vatre u prizemnom stambenom objektu veličine 30 m2 izbijena su dva vanjska zida kuće. Kuća je bila jednim dijelom drvena, a ostalim dijelom zidana ciglom. Pronađena je zatrpana starija ženska osoba, koja je bila sa teškim povredama. Nakon uklanjanja građe, teže ozlijeđena osoba je predana djelatnicima HMP Samobor te je prevezena u KB Sestre Milosrdnice u Zagrebu (Vinogradska). U spašavanju osobe, sanaciji i osiguranju sujelovalo je pet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Samobora.
Vatrogasna intervencija završila je u 12:35 sati.
 
Ličko-senjska županija
Dana 11. ožujka u 13:53 sati JVP Plitvička jezera zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Plitvičkih jezera – Tuk Bjelopoljski. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i lišće na površini od 21 ha. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Plitvička jezera.
Požar je ugašen u 16:10 sati.
 
Zadarska županija
Dana 12. ožujka u 04:00 sati JVP Gračac zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Bruvna. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gračac.
Požar je ugašen u 06:45 sati.
 
Splitsko-dalmatinska  županija
Dana 11. ožujka u 11:20 sati JVP Sinj zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru iznad Hrvaca – Gornji Bitelić predio Jukića greda. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu površine 1 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 i JVP Sinj sa sedam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Požar je lokaliziran u 14:55 sati, a ugašen u 16:43 sati.
 
 

VOS | VOS