Vatrogastvo i upravljanje požarima

Slika /slike/Naslovna VUP 1-2-2020.jpg

Danas je u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održan sastanak u vezi izdavanja stručno-znanstvenog časopisa Vatrogastvo i upravljanje požarima

Sastanku su uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića nazočili i glavni i odgovorni urednik Željko Španjol, tehnički urednik i korektor Boris Dorbić te izvršna tajnica časopisa Anita Čolak.

Vatrogastvo i upravljanje požarima je stručno-znanstveni časopis u kojem se objavljuju znanstveni i stručni članci iz područja vatrogastva i zaštite od požara radi promicanja vatrogasne struke. Područje pokrivanja su tehničke znanosti, temeljne tehničke znanosti, interdisciplinarne tehničke znanosti, biotehničke znanosti i šumarstvo.

S. Tucaković urednicima je iznio promjene u kojima se našao ured Hrvatske vatrogasne zajednice, ali i cilj da se svakako nastavi s kontinuiranim radom te podizanjem kvalitete časopisa na što veći nivo. Namjera je uključiti stručnjake iz različitih područja kako bi postali vodeći časopis u ovom dijelu Europe.  

Urednik Španjol dodao je da smo danas, nakon deset godina izdavanja časopisa, uspjeli organizacijski i kadrovski ojačati Uredništvo te svakako podržava ideju o nastavku suradnje i podizanju kvalitete.

Tehnički urednik Dorbić iznio je i tehničke podatke o časopisu, a to je da svaki članak podliježe dvostruko slijepoj recenziji te da se radovi objavljeni u časopisu citiraju u sljedećim bazama podataka: CAB ABSTRACT, GLOBAL HEALTH, SJIFACTOR, International Scientific Indexing,  Euroasian Scientific Journal Indeks, Research Bible, Hrčak. 

Zaključak sastanka je da pozivamo autore na suradnju odnosno da sudjeluju u stvaranju časopisa, posebice kolega vatrogasne struke, kako bi naš stručno-znanstveni časopis bio što korisniji svekolikom čitateljstvu.

Sva dosadašnja izdanja časopisa te upute za autore mogu se pronaći na portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih članaka Hrčak kao i na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice (Arhiva).

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica