Uručeno priznanje za najpothvat u vatrogastvu JVP-u Mali Lošinj

  • Slika /slike/Priznanje JVP Mali Lošinj (3).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Danas je u Petrinji uručeno priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja i vatrogascu Saši Mandiću.

U Petrinji pored skoro 800 vatrogasaca iz cijele Hrvatske, svoj doprinos su dali i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Malog Lošinja.

Danas je oganizirana smotra vatrogasaca na kojoj je upriličeno dodjeljivanje ovog velikog priznanja. Naime, u listopadu 2019. godine JVP je sudjelovao na zahtjevnoj intervenciji spašavanja života šesnaestogodišnjaka koji je na otoku Cresu ostao zarobljen u špilji dugačkoj 50 m koja ponire u dubinu. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca: Saša Mandić, Branko Vojniković i David Badurina. Zahvaljujući iznimnoj sposobnosti i snalažljivosti trojice vatrogasaca na vrlo teškoj i nesvakidašnjoj intervenciji spašen je mladi život i izbjegnuta tragedija. Vatrogasci su još jednom takvim činom pokazali kako su spremni u opasnost dovesti i vlastiti život kako bi pomogli potrebitima. Za ovakav pothvat nominirani su i za Ponos Hrvatske.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nakon obavljene smotre vatrogasaca uručio je vatrogascu Saši Mandiću i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini.
- Ponosan sam što imamo ovako hrabre i požrtvovne vatrogasce. Svi smo mi jedno, a jedan od nas je spasio, na ovoj izrazito teškoj intervenciji, jedan mladi život. Hvala Vam od srca na svemu što činite! - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Priznanje je primio vatrogasac Saša Mandić zahvalan što je nagradu mogao  primiti među svojim kolegama na terenu. - Sretan sam što sam ovdje s vama, i ponosan sam što ste moja braća - rekao je Saša Mandić te je nakon primanja priznanja otišao na nove zadatke u svoj Mali Lošinj.


 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica