Upućena pomoć na područje Požege

  • Slika /slike/Požega-nevrijeme-gvzIMG-d186316ae0a4d261dc0a08260efcb252-V.jpg
  • Slika

Danas je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao zapovijed te uputio pomoć na područje Grada Požege koje je 25. lipnja pogođeno nevremenom.

Na područje pogođeno nevremenom upućena je pomoć iz Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije. Iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Valpovo i Beli Manastir upućena su po dva vatrogasca te po jedna autoljestva.

Područje grada Požege i okolnih mjesta 25. lipnja oko 16 sati zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno kišom i tučom što je imalo za posljedicu oštećenje većeg broja krovišta objekata te stabala. Javna vatrogasna postrojba Požega zaprimila je preko 120 dojava o potrebi za odrađivanjem tehničkih vatrogasnih intervencija. Najveći broj dojava se odnosio na potrebu sanacije krovišta, ostalo na potrebu uklanjanja srušenih stabala te manji broj ispumpavanja vode. Do 06:30 sati vatrogasci su odradili 57 tehničkih intervencija. Uglavnom se radilo o uklanjanju stabala, ispumpavanju vode te osiguranja opasnih mjesta.

Vatrogasci su nastavili sa sanacijom, a temeljem Zakona o vatrogastvu Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije uputila je zahtjev za ispomoć.

 

Pisane vijesti | Požari i intervencije