VOS 26. / 27. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 26. / 27. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 26. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 26. lipnja 2021. godine angažirano je 6 vatrogasaca sa 3 vatrogasnih vozila. Evidentirane su 3 vatrogasne intervencije.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 3 vatrogasne intervencije, 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje i 1 prijevoz vode na području Grada Gline.

 

Požeško – slavonska županija
Tijekom dana i noći 26. / 27. lipnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na 200 tehničkih intervencija sanacije krovišta, uklanjanja srušenih stabala te manji broj ispumpavanja vode.                     
Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano oko 80 vatrogasaca iz 16 vatrogasnih postrojbi sa područja županije.
Sukladno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika kao ispomoć vatrogascima upućena su 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila za radove na visini iz VZŽ Osječko-baranjske.
Tijekom dana vrši se daljnja sanacija. 

VOS | VOS