VOS 25. / 26. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 25. / 26. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 25. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 25. lipnja 2021. godine angažirano je 17 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 10 vatrogasnih intervencija.



Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 10 vatrogasnih intervencija, 9 prijevoza vode na području Grada Petrinje, angažman 1 vatrogasne ekipe na podjeli klima uređaja za stambene kontenjere na području Grada Hrvatske Kostajnice.


Zadarska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Krknatu za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 24. lipnja u 13:20 sati proglašen je ugašenim 25. lipnja u 22:30 sati. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i napušteni maslinici na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair te vatrogasci iz JVP Zadar i DVD Sali.

Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 25. lipnja u 11:05 sati JVP Ploče zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Rogotinu kod Ploča. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 1,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova (Canadair i Air Tractor) te ukupno 17 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Ploče i VZ Grada Ploče.
Požar je lokaliziran u 14:30 sati, a ugašen u 20:00 sati.

Grad Zagreb
Dana 25. lipnja u 13:42 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Baštijanova 54, Zagreb. Radilo se o požaru na 3. katu zgrade gdje je opožaren balkon. Uslijed požara jedna ženska osoba je ozlijeđena (udisanje dima) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:54 sati.

Požeško-slavonska županija
Dana 25. lipnja oko 16 sati područje grada Požege i okolnih mjesta zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno kišom i tučom što je imalo za posljedicu oštećenje većeg broja krovišta objekata te stabala. JVP Požega zaprimila je preko 120 dojava o potrebi za odrađivanjem tehničkih vatrogasnih intervencija. Najveći broj dojava se odnosi na potrebu sanacije krovišta, ostalo na potrebu uklanjanja srušenih stabala te manji broj ispumpavanja vode. Do 06:30 sati vatrogasci su odradili 57 tehničkih intervencija. Uglavnom se radilo o uklanjanju stabala, ispumpavanju vode te osiguranja opasnih mjesta. 
Tijekom dana vrši se daljnja sanacija. 

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. lipnja u 13:45 sati Vatrogasno operativno središte (Divulje) zaprimilo je dojavu o prijetnji eksplozivnom u zrakoplovu Boeing 737 koji se nalazio na letu iz Praga za Split. Zrakoplov je sletio oko 13:55 sati u ZL Split. Vatrogasci DVIP-a Split izašli su na intervenciju osiguranja na prilazu aerodroma i nalazili su se u pripravnosti. U 17:18 sati zaprimljena je informacija da ne postoji opasnost te su vatrogasci vraćeni u bazu.

VOS | VOS